nieuws

Corporaties betalen mee aan Utrechtse studentenflat

regios

Studentenhuisvesting SSH in Utrecht gaat met de hulp van negentien woningcorporaties uit het hele land een flat voor 300 studenten bouwen op het Utrechtse universiteitscomplex De Uithof.

De corporaties hebben daartoe dinsdag een vennootschap opgericht, aldus de SSH. De SSH had collega-corporaties gevraagd mee te investeren, omdat de bestrijding van de grote kamernood in Utrecht al veel van haar middelen vroeg. Zo bouwde de corporatie in 1999 een flat met 1000 kamers. Daarnaast begon dinsdag de bouw van een nieuw studentencomplex op De Uithof met woonruimte voor 550 studenten. Voor de bouw van nog eens 300 studentenkamers was de SSH aangewezen op hulp van buiten. De negentien deelnemende corporaties investeren samen 25 miljoen euro en worden in ruil daarvoor gedeeltelijk eigenaar. De bouw van het complex begint in de zomer van 2005 en moet in 2007 klaar zijn. Minister Dekker van VROM heeft de SSH laten weten onder indruk te zijn van de aanpak, aldus een woordvoerster van de corporatie. Eerder dit jaar had de bewindsvrouw de twintig rijkste corporaties in Nederland rechtstreeks aangesproken op hun verantwoordelijkheid voor studentenhuisvesting.     

Reageer op dit artikel