nieuws

corporatie wil verandering moskeebestuur

regios

Woningcorporatie Het Oosten in Amsterdam wil dat het bestuur van de moskeevereniging Aya Sofya verandert.

‘We willen met iemand praten die zowel intern als extern het vertrouwen heeft’, aldus Doede Jaarsma namens de corporatie. ‘Als het vertrouwen niet door Aya Sofya wordt hersteld, komt er geen moskee.’ Het conflict draait om de bouw van de Westermoskee in stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam.De ruzie ontstond toen Özeyir Kabaktepe, tot begin deze maand directeur van Manderen, van zijn plaats werd gestoten door de huidige voorzitter van Aya Sofya, Ucler Dag. De bestuurswisseling leidde tot protest omdat niet alle aandeelhouders van Manderen hiermee akkoord zijn gegaan. Manderen is de beleggingsmaatschappij die met woningcorporatie Het Oosten en stadsdeel De Baarsjes het gebedshuis bouwt.

Reageer op dit artikel