nieuws

corporatie servatius wil meer in belgië bouwen

regios

De Maastrichtse woningcorporatie Servatius wil opnieuw woningen in Luik gaan bouwen.

Ook wil de corporatie in de Belgische grensplaatsen Lanaken, Riemst en Ternaaien woningen neerzetten. In de Luikse probleemwijk Drioxhe heeft Servatius plannen ontwikkeld voor de bouw van tweehonderd huurappartementen, 64 gezinswoningen, een bedrijfsverzamelgebouw en een woon-zorgcomplex voor ouderen. In Lanaken wil Servatius vijftig zorgwoningen voor ouderen bouwen, in Riemst zes woningen voor senioren, en in Ternaaien – aan de andere kant van de Maas bij Eijsden – tweehonderd koopwoningen.Servatius bouwde vorig jaar al een appartementencomplex aan de Rue de Hesbay in Luik. Minister Dekker dreigde hierom met hoge dwangsommen, maar de rechter veegde die onlangs van tafel. Daarmee sprak de rechter uit dat er voor een Nederlandse corporatie geen juridische belemmeringen zijn om over de grens actief te zijn. Voor Servatius was die uitspraak reden om eerdere plannen voor Lanaken, Riemst en Ternaaien weer uit de bureaula te halen.Het is overigens onzeker of Servatius echt kan gaan bouwen in de Luikse wijk Drioxhe. Luik zoekt naar een vorm van publiek-private samenwerking, maar zal de herontwikkeling van de probleemwijk Europees aanbesteden. Servatius heeft aangegeven er echter wel trek in te hebben.

Reageer op dit artikel