nieuws

corporatie bouwt pioniersdorp op rdm-terrein

regios

Op het terrein van de voormalige scheepswerf RDM in Rotterdam-Heijplaat komen vijftig tijdelijke woningen voor jongeren.

Wethouder Hamit Karakus (Wonen) overhandigt op 4 september de sleutel aan de eerste bewoners van dit ‘pioniersdorp’, aldus verhuurder Woonbron donderdag. Ook in de deelgemeente Hoogvliet verrijzen vijftig tijdelijke woningen. De bouw van de jongerenhuisvesting is een initiatief van het nieuwe stadsbestuur van Rotterdam. Dat kwam in mei met een zogenoemd 100-dagen-programma, waarin het zich ten doel stelde binnen honderd dagen een aantal voornemens te realiseren. De bouw van tijdelijke wooneenheden vor starters en jongeren is een van de plannen. Het voormalige terrein van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij moet een centrum worden van onderwijs, innovatie en onderzoek. In december gaven de Hogeschool Rotterdam, het Albeda College, Woonbron en de gemeentelijke dienst Stadshavens het startsein voor de herontwikkeling van het terrein op Heijplaat. Zo gaan er volgend jaar 700 studenten aan de slag met vernieuwende projecten. De woningen die vanaf september beschikbaar zijn, zijn vooral bedoeld voor creatieve jonge mensen die op het terrein gaan werken en studeren. Volgens Jon Eenennaam van Woonbron gaat het om speciale demontabele woonunits van 8,5 bij 3,30 meter. Ze bevatten een slaapkamer, een woonkamer met keukentje en een badkamer. ‘Ze zijn in principe geschikt voor een persoon, maar met een beetje passen en meten kunnen er twee mensen wonen’, aldus Eenennaam. De huren zijn laag, de stichtingkosten gering.

Reageer op dit artikel