nieuws

convenant tegen greep onderwereld op vastgoed

regios

Gemeenten, politie, justitie, de belastingdienst en de financiële opsporingsdiensten in Zuid-Limburg gaan samenwerken om de invloed van de onderwereld op de vastgoedsector te verminderen.

In Margraten ondertekenen de deelnemers daartoe vandaag een convenant. Politie en justitie komen vanaf dan in het bezit van informatie van de fiscus en financiële opsporingsdiensten (FIOD, ECD, SIOD) die voor hen eerder niet toegankelijk is. Burgemeester Gerd Leers van Maastricht acht de nieuwe aanpak noodzakelijk. Grote criminele investeringen in vastgoed hebben geleid tot machtsconcentraties in de grote steden van ons land. ‘Hele delen van steden zijn in handen van de onderwereld. Die heeft zich verstopt in fijnmazige financiële structuren en verborgen eigendom. Daarmee wassen ze op grote schaal crimineel geld wit’, aldus Leers. Al in 2004 bonden de grote Limburgse steden onder de noemer Schone Handen de strijd aan tegen de regionale onderwereld.

Reageer op dit artikel