nieuws

conflict over bedrijventerrein stork

regios

Stork ligt in de clinch met investeringsmaatschappij NPM Capital.

De oorzaak van de ruzie ligt in de verhuizing van een gezamenlijk dochterbedrijf Stork Plastics Machinery (SPM), aldus Stork. Het bedrijf vindt dat geheel volgens de regels tot die verhuizing is besloten, maar dat ziet NPM Capital anders. De investeerder stapt naar de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam om een enquête af te dwingen. Het geschil draait om SPM, waarin zowel het industriële conglomeraat als NPM ongeveer een derde van de aandelen houdt. Het andere deel is in handen van belegger Wadinko. SPM is momenteel nog gevestigd op een bedrijventerrein van Stork in Hengelo. Het conglomeraat heeft dat terrein in 2004 verkocht aan de gemeente, waardoor SPM in de loop van dit jaar moet verhuizen. Daarvoor krijgt de gezamenlijke onderneming een ‘substantiële vergoeding’, aldus Stork. NPM is het echter niet eens met de gang van zaken en stapt naar de rechter. De investeerder zou niet instemmen met de beslissing tot verhuizing en wenst een hogere compensatie.

Reageer op dit artikel