nieuws

conflict in gulpen-wittem over hoogbouw

regios

Omwonenden in het centrum van het Zuid-Limburgse Gulpen-Wittem hebben bezwaren tegen de plannen van woningbouwvereniging Gulpen voor het bouwplan op de hoek van de Looierstraat-Nieuwstraat.

De woningbouwvereniging wil hier 69 appartementen, een supermarkt en een huisartsenpost realiseren. De flat wordt 20 meter hoog en de omwonenden vinden dat zo’n complex niet in het centrum van een oude woonkern thuishoort. Er bestaat een alternatief plan, dat door een student van de Hogeschool Zuyd is opgesteld en dat voorziet in 74 woningen, een zorgcentrum en een winkelruimte van 1000 m2. Dit ontwerp is echter door de woningbouwvereniging afgewezen als ‘niet haalbaar’. De woningbouwvereniging wil de plannen nu doorzetten en ziet eventuele bezwaren in de procedure met vertrouwen tegemoet.

Reageer op dit artikel