nieuws

conflict ahold vastgoed met winkelcentrum

regios

Ahold Vastgoed wordt ervan beschuldigd de komst van een nieuwe supermarkt in Koog aan de Zaan te saboteren.

Het bedrijf weigert een pand van een voormalige Albert Heijn in een winkelcentrum vrij te geven voor de vestiging van een concurrent. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad. Winkelcentrum Koog aan de Zaan heeft hierover een kort geding aangespannen bij het kantongerecht in Zaandam. De Albert Heijn, geëxploiteerd door een franchiser, verhuisde in mei naar een andere plek. Het winkelcentrum heeft een andere supermarktketen, niet bij naam genoemd, gevonden voor het vrijwel leegstaande pand. Ahold Vastgoed heeft ook een nieuwe huurder gevonden, de winkelketen Action. Deze is echter voor het winkelcentrum onacceptabel, omdat dit type winkel er al is gevestigd. ‘Action haalt het niveau omlaag en doet de beleggingswaarde geen goed’, aldus een woordvoerder van het winkelcentrum in de krant. Ahold wil zolang de zaak onder de rechter is geen commentaar geven. Het huurcontract van Ahold Vastgoed loopt tot oktober 2008.

Reageer op dit artikel