nieuws

Centrum Hardinxveld-Giessendam krijgt halter-vorm

regios

Het centrum van Hardinxveld-Giessendam wordt vernieuwd.

Het college van burgemeester en wethouders heeft na jarenlange discussies definitief voor een ontwikkelingsplan gekozen.Het gebied krijgt de vorm van een halter, met één winkelstraat die is gelegen tussen twee polen. De polen worden gevormd door enerzijds de winkels rond het winkelpleintje Den Bogerd, anderzijds door het gebied rond een vestiging van Bas van der Heijden. Tegenover deze vestiging moet een Albert Heijn komen van ongeveer 1600 m2. Met een voorbereidingskrediet van 438.000 euro gaat Hardinxveld-Giessendam de plannen verder uitwerken. Realisering van de plannen laat nog minimaal een jaar op zich wachten omdat het in het plan aanwezige Willem de Zwijger-gebouw nog een jaar in gebruik is. De locatie van het Willem de Zwijger-college is in handen van de gemeente.

Reageer op dit artikel