nieuws

Buurgemeenten Rotterdam willen meedenken over verdeling woonvoorraad

regios

De buurgemeenten van Rotterdam erkennen dat de Maasstad zijn grotestadsproblemen niet in zijn eentje kan oplossen.

Voor die omslag was wel een aparte conferentie nodig die de buurgemeenten organiseerden na het verschijnen van de nota Rotterdam zet door. Dat meldt de website van het blad Binnenlands Bestuur. De oplossingen die Rotterdam in dat stuk aandraagt (spreidingsbeleid, ‘allochtonenstop’, inkomensgrens) deden nogal wat stof opwaaien bij de buren. Nu de buurgemeenten wat van de ergste schrik zijn bekomen, willen ze wel meedenken, bleek op de conferentie in Capelle waar vijftien van de achttien Rijnmondgemeenten aanwezig waren. Bestuurders van de omliggende plaatsen zullen in bilaterale gesprekken aan tafel schuiven met de Rotterdamse tegenhangers om te kijken welke bijdrage elke gemeente afzonderlijk kan leveren aan de situatie in de Maasstad.De Rotterdamse wethouder Marco Pastors, als toehoorder aanwezig op de conferentie, was tevreden over de uitkomsten, zo meldde hij in een persverklaring. Hij zegt geen spijt te hebben over de ‘robuuste’ manier waarop de plannen zijn gelanceerd. ‘Door het zo neer te ploffen is de boodschap duidelijk overgekomen: Rotterdam heeft geen tijd te verliezen. We moeten de kansarmen spreiden over de regio en we moeten nadenken over een evenwichtige verdeling van de woningvoorraad’.

Reageer op dit artikel