nieuws

burgerinitiatief levert plan 108 appartementen op

regios

In Vlaardingen begint vandaag in opdracht van Triade de bouw van 108 appartementen.

Bijzonder aan het plan is dat het bouwinitiatief vanuit de toekomstige bewoners zelf komt. Een viertal particulieren (allen 65-plus) uit Vlaardingen heeft dit plan opgezet en het laatste deel uitgewerkt met Panagro Vastgoedontwikkeling. Deze vier waren matig tevreden over de gemeentelijke plannen voor seniorenwoningen. Dat leidde tot de Stichting Woning Doorstroming (SWD). SWD en Panagro ontwikkelden vervolgens samen plannen voor appartementen in drie woontorens in een wijkpark. Aan de waterrand van het openbare park Holywood wordt ‘Woonpark Triade’ gebouwd. De drie torens verschillen in hoogte en liggen gedraaid ten opzichte van elkaar. Het uitzicht wordt bepaald door veel groen, veel water en vergezichten naar Rotterdam, de Nieuwe Waterweg en Delft. In parkeren voorziet de halfverdiepte parkeergarage. Op het dak daarvan ligt een eigen groenvoorziening. De in totaal 108 appartementen zijn bestemd voor de verkoop; hiervan zijn er inmiddels 81 gekocht door de deelnemers van SWD. Deze deelnemers hebben ieder voor zich financieel geparticipeerd in de ontwikkelingskosten.

Reageer op dit artikel