nieuws

breda wil bedrijventerrein nabij evenementenhal

regios

De gemeenteraad van Breda heeft besloten het geplande evenementencomplex op de Bavelse Berg te financieren met een 10 hectare groot bedrijventerrein.

De bedrijven moeten het budgettaire gat van vijf miljoen euro dichten. Met de nieuwe hal wil Breda grote concerten en andere evenementen naar de stad halen of voor de stad behouden. De hal krijgt een oppervlakte van 10.000 m2. Daarnaast is nog eens ruimte voor 10.000 m2 bebouwing voor sport en ontspanning. Verder moet er een landschapspark komen en een nieuwe locatie voor Breda Hippique. Projectontwikkelaars Grontmij en Maver Holding onderzoeken nog de wenselijkheid van een hotel op of aan de Bavelse Berg. De bouw kan voorlopig nog niet beginnen. Zo moet er eerst een milieueffectrapportage (MER) worden opgesteld.

Reageer op dit artikel