nieuws

breda kan bouwplannen sneller realiseren

regios

Breda kan bouwplannen in de stad sneller realiseren omdat in overleg met het provinciebestuur een ruimer gebruik van de vrijstellingsprocedure van bestemmingsplannen is toegestaan.

De provincie Noord-Brabant heeft daarvoor onlangs besloten om in een veel groter aantal gevallen artikel 19, lid 2 van de Wet op de ruimtelijke ordening (WRO) toe te passen in plaats van de tijdrovender procedure onder artikel 19, lid 1 WRO. De versnelling van procedures biedt kansen voor de ontwikkeling en economische vooruitgang van de stad en kan de broodnodige woningbouw versnellen.Bij een zogenaamd artikel 19, lid 2 procedure is, in tegenstelling tot de langere procedure voor artikel 19, lid 1, geen provinciale verklaring van geen bezwaar nodig en ligt de beslissingsbevoegdheid bij burgemeester en wethouders. Ook is geen voorbereidingsbesluit nodig als juridische onderlegger.

Reageer op dit artikel