nieuws

Breda en consortium tekenen voor ontwikkeling Digit Parc

regios

Een consortium van ondernemers verenigd onder de naam Digit Parc en de gemeente Breda tekenden begin deze week een overeenkomst die moet leiden tot de ontwikkeling van een hoogwaardig bedrijvenpark tussen de Noordelijke Rondweg/Oosterhoutseweg en de spoorlijn in Breda-Noord.

Op het terrein met een oppervlakte van ongeveer 13 hectare wil het consortium achter Digit Parc 75.000 m2 ‘bedrijfsachtige kantoren’ realiseren. Het nieuwe bedrijvenpark is speciaal bestemd voor die bedrijven die hun productie eerder naar het buitenland hebben overgebracht, maar die hun thuisbasis nog in eigen land hebben en willen houden. Bedenker van het concept is Willem Jonkmans, directeur Breda en partner bij DTZ Zadelhoff. Jonkmans: ‘Het gaat om bedrijven die hier een ontwikkeling- of researchafdeling willen houden aangevuld met studio’s en showrooms. Met een ontwikkelaar is dinsdag overeenstemming bereikt over de bouw op risico van twee gebouwen, elk met een oppervlakte van ongeveer 1500 m2. Volgens planning kunnen we over twee jaar gaan bouwen op Digit Parc en we verwachten dat het over vijf à zeven jaar vol zit.’ Op het programma staat de bouw van drie typen gebouwen. In de eerste ring komen kantoorachtige bedrijfsgebouwen tot een hoogte van 35 meter met een totaaloppervlak van ongeveer 45.000 m2. In de tweede ring zijn dertien kantoorpaviljoens met een oppervlakte van 1100 tot 1500 m2 ingetekend. De derde ring bestaat uit circa10.000 m2 bedrijfshallen met overwegend glazen wanden. Digit Parc vergt in totaal een investering van ongeveer 75 miljoen euro. De verlichting in de gebouwen zal volgens Jonkmans op een unieke manier gaan plaatsvinden. Jonkmans: ‘Philips Nederland gaat zogenaamd dynamisch licht aanbrengen in de gebouwen. Dergelijk licht evenaart normaal daglicht en onderzoek heeft aangetoond dat dit leidt tot alerter werken en minder ziekteverzuim. Dit betekent een efficiencyverbetering van 20 procent.’     

Reageer op dit artikel