nieuws

Brand verwoest winkelcentrum Heerhugowaard

regios

Een zeer grote uitslaande brand heeft maandag een deel van winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard verwoest.

Een cultureel centrum en een bowlinghal brandden volledig uit, enkele winkels liepen rook- en waterschade op. De brand werd volgens een woordvoerster van de politie rond 03.40 uur ontdekt. Acht brandweerkorpsen werden ingezet om het vuur te bestrijden. De schade loopt in de miljoenen euro’s, de oorzaak is nog onbekend. Een 42-jarige man uit Heerhugowaard is aangehouden, maar het is nog onduidelijk of hij iets met de brand heeft te maken. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. Een aantal winkels in het winkelcentrum heeft maandag om 14.00 uur de deuren geopend. De winkels met schade blijven dicht en zijn door hekken voor het publiek afgeschermd. Middenwaard is een overdekt winkelcentrum. Eigenaar Corio en de gemeente hebben plannen om het centrum de komende jaren te moderniseren en uit te breiden. Het complex biedt onder meer onderdak aan twee supermarkten.

Reageer op dit artikel