nieuws

bouwvertraging door ruzie over euthanasiebeleid

regios

Een discussie over het euthanasiebeleid heeft de verbouwing van verzorgingshuis Elim in Putten tot een verpleeghuis met vijftig bedden minstens een half jaar vertraagd.

Ook de bouw van seniorenappartementen rondom het verpleeghuis staat op de tocht.Verzorgingshuis Elim is vorig jaar overgenomen door Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. Die stichting is een voorstander van euthanasie in zijn zeven protestants-christelijke verzorgings- en verpleeghuizen die onder haar vallen. Euthanasie werd in Elim altijd nadrukkelijk afgewezen. De gepasseerde identiteitsraad heeft in december aangekondigd uit de fusie te willen stappen vanwege het nieuwe euthanasiebeleid. De verbouwing van Elim kan in dat geval niet doorgaan, want de Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe is de opdrachtgever. De gebouwen en de grond van Elim zijn sinds 1989 eigendom van Stichting Habion. De Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe is exploitant. Stichting Habion moet de bouwvergunning voor de verbouwing en voor de nieuwbouw aanvragen, maar wil dat niet doen zolang niet honderd procent zeker is dat de opdracht doorgaat. Voor 1 juli moet bekend zijn of Elim de fusie ongedaan maakt.

Reageer op dit artikel