nieuws

Bouwvergunning Outlet Center De Stok terecht afgegeven

regios

De gemeente Roosendaal heeft terecht een bouwvergunning afgegeven aan McMahon Development Group (MDG) voor de bouw van Outlet Center De Stok in Roosendaal.

Dat bepaalde de Bredase rechtbank vorige week vrijdag in een zaak die drie bezwaarmakers hadden aangespannen tegen de gemeente. De bouwwerkzaamheden van het Outlet Village, die op 23 september zijn begonnen, kunnen nu doorgaan. De bezwaarmakers hadden stopzetting geëist.Roosendaal had de bouwvergunning aan MDG verleend op basis van de door Gedeputeerde Staten afgegeven Verklaring van geen Bezwaar. Ook deze verklaring is terecht verleend, zo stelde de Bredase rechtbank. Alle door de bezwaarmakers aangedragen argumenten werden door de Bredase rechter afgewezen. Bovendien stelde de rechter in zijn vonnis er niet van overtuigd te zijn dat alle bezwaarmakers rechtstreeks betrokken zijn bij de zaak. Stable, Rodamco en de Stichting Keerpunt namens enkele omwonenden hadden om de rechterlijke uitspraak gevraagd.Andrew Roud, directeur Europa van MDG, is blij met de uitspraak van de rechtbank. ‘Het is een nieuwe stap in onze lange bestuurlijke en juridische weg die zal leiden tot de komst van een Outlet Center in Roosendaal die de regio grote economische voordelen zal opleveren.’    

Reageer op dit artikel