nieuws

Bouwplannen voor terrein Schaepman’s Lakfabrieken Zwolle

regios

De gemeente Zwolle heeft het programma van eisen vastgesteld voor de ontwikkeling van het terrein van Schaepman’s Lakfabrieken.

De lakfabriek vormt een milieurisico voor het omliggende woongebied en verhuist naar Kampen. Projectontwikkelaar Vastbouw uit Rijssen is in onderhandeling met Schaepman’s Lakfabrieken over de aankoop van het terrein. Welke investering met de ontwikkeling van het terrein is gemoeid is nog niet bekend.Het te ontwikkelen terrein krijgt de naam Kraenbolwerk. De voornaamste bestemming is wonen. Op het terrein van 30.000 m2 komen 180 appartementen. Van de 30.000 m2 is 800 m2 bestemd voor detailhandel, een restaurant en een hotel. Als er een hotel komt, dan vervallen vijftig tot zestig appartementen in het bouwplan. Het parkeren moet voor alle functies op eigen terrein plaatsvinden. Uitgangspunt bij de bebouwing in het plan Kraenbolwerk is een doorsneehoogte van 14 meter. Hier en daar is 20 meter hoogte toegestaan. De gemeente eist dat verschillende architecten bij het project worden betrokken. Als direct na de vakantieperiode de bestemmingsplanprocedure wordt ingezet, dan is begin volgend jaar de sloop van de fabrieksgebouwen aan de orde, gevolgd door sanering van de naar verluidt niet ernstig vervuilde bodem. Volgens de betrokken wethouder John Berends kan de bouw van de woningen over twee jaar beginnen.

Reageer op dit artikel