nieuws

Bouwplan De Wereld Apeldoorn opgeschort

regios

De gemeente Apeldoorn heeft de bouw van het appartementencomplex De Wereld in het stationsgebied voor onbepaalde tijd opgeschort.

De Wereld maakt deel uit van het Forumpark. Wie de projectontwikkelaar van De Wereld is, wil de gemeente niet bekendmaken.Als reden voor de ‘pas op de plaats’ geeft de gemeente Apeldoorn ‘de onderlinge afstemming van de verschillende complexen in het stationsgebied’. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt op dit moment hard gewerkt aan een oplossing, ‘De verwachting is, dat we in juni hierover meer nieuws kunnen melden. Wij hebben het plan om in juni een persbijeenkomst te beleggen in het stationsgebied, waar we alle (deel)projecten in het stationsgebied (bouw kantoren, appartementen, station, stationsplein, spoortunnel) de revue laten passeren.’De Nederlandse Spoorwegen steken 1,5 miljoen euro in de aanleg van een nieuw centraal station in Apeldoorn, zo maakten ze onlangs bekend. Eerder hadden de gemeente Apeldoorn en ProRail al laten weten respectievelijk 1,5 en 4,1 miljoen euro in het project te zullen steken.NS, ProRail en de gemeente Apeldoorn willen voor de zomer het definitieve eerste ontwerp van het nieuwe station gereed hebben.

Reageer op dit artikel