nieuws

bouwfonds mab wil zeeuws kustdorp ‘upgraden’

regios

Bouwfonds MAB en de gemeente Veere willen het Zeeuwse kustdorp Dishoek ontwikkelen tot een toeristische trekpleister van formaat.

Het verpauperde dorpshotel Zeeduin moet na herontwikkeling 58 hotelkamers tellen met daaromheen een restaurant, café, zalen, een theater en een royale sauna met ontspanningsruimte. Ook heeft Bouwfonds plannen voor 55 appartementen, 39 woningen voor de verhuur en winkels op het terrein. Verder komt er een ondergrondse parkeergarage met negentig parkeerplaatsen. Ongeveer 160 parkeerplaatsen worden bovengronds gerealiseerd. Voor de exploitatie van het totale project hebben de initiatiefnemers al een partner gevonden in ondernemer L. van Vliet, die ook achter het congreshotel De Zeeuwse Stromen in Renesse zit. Het conceptplan moet nog wel goedgekeurd worden door de welstandscommissie.Dit plan is niet het enige project dat in Dishoek op stapel is. Projectontwikkelaars Van Garderen en Dekker willen er La Dune – twee luxe appartementencomplexen van twaalf meter hoog – bouwen. In totaal gaat het om negentien koopappartementen, die op de begane grond een whirlpool met tuin hebben. Zestig omwonenden maken echter bezwaar tegen de hoogte ervan en hebben inmiddels de gang naar de bestuursrechter gemaakt

Reageer op dit artikel