nieuws

Bouwfonds begint herontwikkeling winkelcentrum Hasselo

regios

Vandaag begint de renovatie en uitbreiding van winkelcentrum Hasselo in Hengelo.

Het uit de jaren zeventig daterende winkelcentrum wordt uitgebreid met ongeveer 4000 m2 winkelruimte, 44 appartementen en een parkeerdek met plaats voor 105 auto’s. Het winkelcentrum zal in totaal ongeveer 43 winkels tellen met een gezamenlijk oppervlak van bijna 11.000 m2. De herontwikkeling is in handen van Bouwfonds Ontwikkeling in opdracht van Rodamco Europe. Bouwfonds Ontwikkeling verzorgt ook de verhuur van de winkelruimte. Delta Lloyd Vastgoed wordt de eigenaar van de boven het winkelcentrum gelegen huurappartementen. De herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum maakt deel uit van een integrale ontwikkeling van het centrumgebied van de wijk Hasselo. Het wijkcentrum en de bibliotheek zijn gesloopt en krijgen een nieuwe locatie naast het winkelcentrum. Ook het openbare gebied rondom het winkelcentrum wordt aangepakt. Binnen deze aanpak staat ook een betere doorstroming van het verkeer en de aanleg van 339 parkeerplaatsen op het programma. Volgens een woordvoerder van Bouwfonds Ontwikkeling is Hasselo van oudsher een goed lopend winkelcentrum met momenteel wat frictieleegstand die samenhangt met de renovatie en uitbreiding.     

Reageer op dit artikel