nieuws

bouwers stappen uit plan haaksbergse marktpassage

regios

De vijf bouwondernemers die in een gezamenlijke BV bij de bouw van de Haaksbergse Marktpassage zijn betrokken, stappen uit het project, zo meldt Cobouw.

Rabo Vastgoed, dat ook in het project participeerde, neemt alle grond en gebouwen rond de markt van Haaksbergen van de betrokken ondernemingen over. De bouwbedrijven vinden de financiële risico’s te groot. In Haaksbergen werkt de gemeente sinds 1997 samen met de bouwers en Rabo Vastgoed aan de ontwikkeling van de marktpassage, een project waarmee naar schatting 15 miljoen euro is gemoeid. Een snelle realisatie van de plannen is uiterst onzeker geworden sinds de Europese Commissie zich met de zaak is gaan bemoeien. Volgens Brussel maakt Haaksbergen zich schuldig aan staatssteun. De bestuurders van de plaats willen de bouwers met een bedrag van 3 miljoen euro tegemoet komen omdat het project niet winstgevend gerealiseerd zou kunnen worden. De gemeente werkt momenteel in samenwerking met Rabo Vastgoed aan een nieuw plan. Wethouder Roetenberg wil dit plan nog voor de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart laten goedkeuren door de raad.

Reageer op dit artikel