nieuws

bouw zorgwoningen limburg ‘ernstig achterop’

regios

De bouw van voldoende zorgwoningen in Zuid-Limburg is ernstig achterop geraakt.

Dat meldde dagblad De Limburger gisteren. Tot nu toe is nog geen kwart (480) van het geplande aantal (1.642) gerealiseerd. Om te voorkomen dat een al toegezegde Rijksbijdrage van tachtig miljoen euro voor de bouw maar gedeeltelijk wordt uitbetaald, komt er op voorspraak van gedeputeerde Odile Wolfs een provinciale ‘taskforce’.Ook worden bestemmingsplanprocedures versneld. Het Zorgkantoor, dat de overheidsgelden voor de zorg in de provincie verdeelt, trok onlangs aan de bel over de stagnerende bouw van zorgwoningen. Volgens Wolfs is de ‘verontrustende vertraging’ vooral veroorzaakt door ‘onnodige bureaucratie en te veel op elkaar wachtende partijen’.

Reageer op dit artikel