nieuws

bouw woningen en kantoren in wibautstraat

regios

Heijmans en woningcorporatie Het Oosten gaan aan de Wibautstraat in Amsterdam woningen en kantoren ontwikkelen.

Een precieze invulling van de plannen kunnen partijen nog niet geven. Deze herontwikkeling komt in de plaats van het kantoorpand dat Multi Vastgoed daar voor PCM Uitgevers zou ontwikkelen. Uiteindelijk zag PCM af van de nieuwe kantoortoren, wat leidde tot een conflict met ontwikkelaar Multi Vastgoed. Vorige week hebben partijen echter een niet nader bekendgemaakte schikking getroffen, waarmee de kous af was. Dat Heijmans participeert in de ontwikkeling van de zogeheten Parooldriehoek is geen toeval. Heijmans bezit er een verouderde kantoortoren. Dat gebouw grenst aan de redactiegebouwen en de voormalige drukkerij van PCM. Of deze grondpositie nu wordt overgedragen aan Heijmans is nog niet bekend. Overigens verhuizen de redacties van de Volkskrant en Trouw, onderdeel van PCM, eind dit jaar naar een ander gebouw van Heijmans in Amsterdam, het Init-gebouw aan de Czaar Peterstraat.

Reageer op dit artikel