nieuws

bouw winkels en woningen in noord

regios

Deelgemeente Amsterdam-Noord en woningcorporatie Rochdale hebben hun plan voor de herinrichting van winkelcentrum De Banne gepresenteerd.

Het huidige winkelcentrum zal plaatsmaken voor een anderhalf keer zo groot complex plus een nieuwe school op het Bezaanjachtplein. Onder het winkelcomplex komt een parkeergarage voor ongeveer 280 autos’. Ook worden 528 nieuwe woningen in negen woontorens gebouwd, waarvan 30 procent sociale huurwoningen en 70 procent vrijesectorwoningen. Verder wil de deelgemeente een nieuwe bibliotheek en een activiteitencentrum aan het plein realiseren. De stadsdeelraad zal zich in de zomer buigen over het plan. Rochdale en BAM Vastgoed zijn verantwoordelijk voor het ontwerp. Het begin van de bouw staat gepland voor het tweede kwartaal van 2008.

Reageer op dit artikel