nieuws

Bouw winkelcentrum Hoge Veld begonnen

regios

Vandaag begint de bouw van winkelcentrum Hoge Veld in de wijk Wateringse Veld in Den Haag.

Naast zo’n twintig winkels met een totale oppervlakte van ongeveer 4500 m2 worden ook een nieuwe bibliotheek, een parkeergarage met plaats voor 230 auto’s en 79 appartementen gerealiseerd. Het complex zal in totaal ongeveer 5500 m2 groot zijn. De ontwikkeling van winkelcentrum Hoge Veld is in handen van Bouwfonds Ontwikkeling. ING Real Estate wordt de eigenaar van zowel het winkelcentrum Hoge Veld als de bovengelegen appartementen.Als de wijk Wateringse Veld in 2008 voltooid is, zullen er zo’n 8000 woningen zijn gerealiseerd en telt de wijk ongeveer 20.000 inwoners. Winkelcentrum Hoge Veld is gelegen in het noordelijke wijkdeel dat grenst aan de gemeenten Wateringen en Rijswijk. Het winkelcentrum is ontworpen door de Architecten Cie en is opgenomen in de stedelijke gevelwand van de Laan van Wateringse Veld, de centrale ontsluitingsweg van de wijk. Aan het centrale plein komt een Albert Heijn-supermarkt van bijna 1500 m2. Het winkelcentrum, de parkeergarage en de appartementen worden in het voorjaar van 2006 opgeleverd. De verhuur van de winkelruimte is in handen van WPM.Winkelcentrum Hoge Veld is het tweede winkelcentrum dat in Wateringse Veld wordt gebouwd. Eind 2003 werd in deze nieuwe Haagse woonwijk winkelcentrum Parijsplein geopend, ook een project van Bouwfonds Ontwikkeling. Parijsplein omvat ongeveer 5000 m2 volledig verhuurde winkelruimte, 87 appartementen en een ondergrondse parkeerkelder met plaats voor 120 auto’s.     

Reageer op dit artikel