nieuws

Bouw van 1200 woningen in nieuwe wijk Leek

regios

De gemeente Leek breidt de komende jaren sterk uit.

Aan de zuidelijke kant van het Leekster Hoofddiep worden de komende jaren in de nieuwe wijk Oostindië ongeveer 1200 woningen gebouwd. In Oostindië komen ook dienstverlenende voorzieningen, detailhandel en horeca. Gedacht wordt aan een medisch centrum, een buurthuis, een school en een snackbar. Grootschalige winkelvoorzieningen, zoals een supermarkt, komen er niet.Het plan voor de nieuwe woonwijk vloeit voort uit de Regiovisie Groningen-Assen 2030. Hierin is opgenomen dat Leek voornamelijk moet bouwen voor het hogere en middensegment van de markt, met het accent op vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen. Ongeveer 20 procent van de woningen in Oostindië, zowel huur als koop, wordt gerealiseerd in de sociale sector.De gemeente Leek is momenteel bezig met de selectie van projectontwikkelaars. De combinatie Amstelland-Bouwfonds heeft in het plangebied een grondpositie verworven en is in ieder geval bij de realisatie van Oostindië betrokken. De overige projectontwikkelaars worden later dit jaar door Leek bekendgemaakt. In het najaar van 2005 begint de bouw van de eerste woningen.

Reageer op dit artikel