nieuws

Bouw Tramstraat Eindhoven stilgelegd

regios

De voorzieningenrechter in Den Bosch heeft de bouwvergunning voor een supermarkt, achttien appartementen en een parkeerkelder aan de Tramstraat in Eindhoven geschorst na een klacht van omwonenden.

Van de achttien appartementen is de helft inmiddels verkocht. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.Het bouwplan zou volgens de omwonenden, het architectenechtpaar Witteveen, strijdig zijn met het bestemmingsplan Eindhoven binnen de ring. Witteveen vindt onder meer dat uitvoering van het bouwplan leidt tot een verkeersonveilige situatie en strijdig is met de eisen van welstand. De projectontwikkelaar, Bouwbedrijf Timmers uit Rosmalen, is zeer ongelukkig met de gang van zaken. De bouwstop zou Timmers 50.000 euro per maand kosten. Eind volgende maand zal de rechtbank naar verwachting uitspraak doen in een bodemprocedure.

Reageer op dit artikel