nieuws

Bouw stadion ADO Den Haag loopt forse vertraging op

regios

Het nieuwe stadion van voetbalclub ADO Den Haag is pas gebruiksklaar voor het begin van het seizoen 2006-2007, een jaar later dan oorspronkelijk gepland.

De extra kosten kunnen oplopen tot 2 miljoen euro en komen voor rekening van de gemeente. Dat blijkt uit een brief die het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad heeft gestuurd. De vertraging ontstaat doordat er alsnog een Milieu Effect Rapportage (MER) moet worden opgesteld voor het stadion en het omliggende gebied. De gemeente ging ervan uit dat die niet nodig was, totdat de rechter haar onlangs terugfloot. Het stadion moet op bedrijventerrein Forepark verrijzen, vlak bij het Prins Clausplein, het verkeersknooppunt van de snelwegen A12 en A4. Het gebouw gaat plaats bieden aan 15.000 bezoekers en vervangt het verouderde stadion in het Zuiderpark. De kosten waren oorspronkelijk begroot op 33,5 miljoen euro. De extra kosten zijn nog niet precies bekend, maar de raad moet rekening houden met 2 miljoen euro. Dat geld gaat naar ADO Den Haag. De club kan door de vertraging bij de stadionbouw zijn begroting niet of nauwelijks verhogen. Vorig jaar was al afgesproken dat de gemeente de nadelige financiële gevolgen van eventuele vertragingen bij de bouw van het stadion zou compenseren.

Reageer op dit artikel