nieuws

bouw residence metropole niet vertraagd

regios

De schorsing van de sloopvergunning van de voormalige Haagse bioscoop Metropole brengt de bouw van het geplande appartementencomplex niet in gevaar.

Dat stelt Van der Vorm Bouw uit Papendrecht, die Residence Metropole ontwikkelt, een complex met 30 luxe woningen. De stichting Behoud Gebouw Metropole vecht de sloop van de al twee jaar leegstaande bioscoop aan. Volgens de stichting is het gebouw bepalend voor de architectuur van Den Haag en van grote emotionele waarde voor veel Hagenaars. Volgende week dient de bodemprocedure over de sloopvergunning bij de Haagse rechtbank.Projectleider Friso Rienks van Van der Vorm Bouw heeft vertrouwen in een goede afloop. ‘Ik verwacht weinig problemen. De oude bios heeft geen beschermde status. Het is geen rijksmonument. We zouden nu al kunnen slopen, omdat de gemeente ons de sloopvergunning eerder heeft verleend, maar dat achten we niet netjes. De bezwaarmakers wonen overigens niet in de omgeving van het gebouw. De omwonenden en ambassades zijn juist voor de bouw van het appartementencomplex’, aldus Rienks. Hij voegt eraan toe dat de gemeente naar verwachting binnen twee weken de bouwvergunning zal verlenen. ‘Die liep ook vertraging op, omdat de gemeente vanwege de fijnstofproblematiek een nieuwe rapportage van ons verlangde. Daaruit blijkt nu dat het aantal verkeersbewegingen juist zal afnemen en het fijnstofgehalte dus zeker niet toeneemt.’ Residence Metropole komt te liggen op de hoek van de Laan van Meerdervoort en de Carnegielaan. De prijs van de 100 tot 200 m2 grote appartementen ligt tussen 343.000 en 975.000 euro.

Reageer op dit artikel