nieuws

Bouw hoogste woontoren Den Haag begint volgende week

regios

Woensdag 3 maart begint de bouw van Het Strijkijzer, de 130 meter hoge woontoren aan het Rijswijkseplein in Den Haag.

Opdrachtgever van de woontoren is Vestia Den Haag Zuid-Oost. Het gebouw telt 42 verdiepingen en verrijst aan het Rijswijkseplein tussen studentenflat De Struyk en wooncomplex De Ellips. Met zijn 130 meter is het de hoogste woontoren van de stad. De toren krijgt een gevarieerd woningaanbod met studio’s van 36 m2 voor jongeren en huurappartementen van 72 m2 tot 144 m2. Er zijn verschillende overdekte terrassen en vijf liften. Het gebouw krijgt een grand café op de begane grond, serviceruimten, een wasserette, flexibel in te delen bedrijfsruimten en als toeristische attractie een panoramaterras op grote hoogte. De woningen worden onder andere voorzien van een supersnelle internetverbinding en een videofooninstallatie. In het gebouw zijn sleutels overbodig; De bewoners krijgen een kaart voor de toegang tot de woning en algemene ruimten en de betaling van voorzieningen. Architect Paul Bontenbal van AAArchitecten uit Den Haag heeft zich bij het ontwerp van het driehoekige gebouw laten inspireren door het Flatiron Building in New York. Uit de reacties op een prijsvraag is de naam Het Strijkijzer ontstaan.

Reageer op dit artikel