nieuws

Bouw Eurocenter begonnen

regios

Minister Dekker van VROM heeft gisteren het startsein gegeven voor de bouw van Eurocenter in het gebied Vivaldi van Zuidas Amsterdam.

Eurocenter is een project met een multifunctioneel karakter. Naast kantoren en diverse voorzieningen worden in Eurocenter de eerste woningen in Zuidas gebouwd. Daarmee is voor de ontwikkeling van Zuidas een nieuwe periode aangebroken. Eurocenter is een ontwikkelingsproject van Bouwfonds Ontwikkeling en een belegging van het Philips Pensioenfonds. Het totale programma bevat twee markante kantoorgebouwen met totaal 21.000 m2 vloeroppervlak en 81 appartementen. Daarnaast is op de begane grond ruimte voor zakelijke dienstverlening zoals horecagelegenheden en vergaderaccommodatie. Er is een beveiligde ondergrondse parkeergarage met 500 parkeerplaatsen.Zuidas is de beoogde internationale toplocatie voor wonen, werken en cultuur, die sterk in ontwikkeling is. Het ontwerp van het project is van René Steevensz (PPKS Chigaco) die hier gebouwen maakt met veel detaillering en reliëf, onder andere door gebruik van verschillende soorten baksteen. Naar verwachting zal Eurocenter medio 2007 in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel