nieuws

Bouw derde treinstation in Purmerend

regios

Purmerend heeft na tien jaar onderhandelen met het ministerie van Verkeer en Waterstaat en Prorail overeenstemming bereikt over de bouw van een nieuw station in de wijk Weidevenne.

De bouw van het nieuwe station begint volgend jaar en de eerste treinen stoppen daar begin 2007. Bij het station komen zestig parkeerplaatsen en ongeveer 500 ‘fietsplekken’. Het nieuwe station wordt het derde treinstation in de gemeente Purmerend dat ligt aan de lijn Amsterdam–Enkhuizen. Rond 2007 moet ook de bouw van de wijk Weidevenne met 6500 nieuwbouwwoningen goeddeels zijn afgerond. Weidevenne telt dan 15.000 à 17.000 inwoners die zonder station zouden zijn aangewezen op de autoroute over de A7 danwel op busvervoer. De bouw van het station vergt een investering van 13,5 miljoen euro. De gemeente Purmerend betaalt daarvan 2 miljoen euro.  

Reageer op dit artikel