nieuws

bouw bedrijventerrein de vesting begint in juli

regios

In juli dit jaar begint de bouw van De Vesting, het eerste planonderdeel van bedrijvenpark StichtseKant.

Hier worden op 15 hectare grond zestien bedrijfsunits in één pand gevestigd. De grootste ruimte omvat 1.350 m2 en kost ruim 1 miljoen euro, de kleinste ruimte meet 489 m2 en is te koop voor 434.000 euro. Halverwege 2007 moet De Vesting zijn opgeleverd. In deze fase 1 worden 15 hectare gemengd en industrieel bedrijventerrein en 26 hectare logistiek bedrijventerrein ontwikkeld. StichtseKant omvat in totaal 140 hectare te ontwikkelen industrie- en bedrijventerrein. Het geplande bedrijvenpark in de noordelijke Randstad krijgt directe uitvalswegen naar het noorden, oosten en zuiden en ligt nabij Schiphol en de Amsterdamse havens. StichtseKant komt bij Almere Hout te liggen. Dat is het geplande vijfde stadsdeel, waar in de toekomst 50.000 mensen kunnen worden gehuisvest.Fase 2 omvat 39 hectare bedrijventerrein en 21 hectare logistiek terrein en wordt vanaf 2010 ontwikkeld. De gemeente Almere zal ten slotte in fase 3 de laatste 29 hectare hoogwaardig bedrijventerrein uitgeven. Almere hoopt de verkoop en verhuur van alle 140 hectare medio 2015 rond te hebben.

Reageer op dit artikel