nieuws

bouw 24.600 woningen in de bollenstreek

regios

Vandaag overhandigen Asje van Dijk en Ton Hooijmaijers, gedeputeerden Ruimtelijke Ordening van respectievelijk Zuid-Holland en Noord-Holland het rapport Gebiedsuitwerking Haarlemmermeer-Bollenstreek aan minister Dekker.

Het plan voorziet in de bouw van 24.600 nieuwe woningen in het gebied.Na ruim anderhalf jaar intensief met de gemeente Haarlemmermeer, Holland Rijnland, Bennebroek en het Hoogheemraadschap van Rijnland te hebben samengewerkt, kunnen beide provincies met het rapport een positief antwoord geven op de vraag van minister Dekker of en waar ruimte is voor 10.000 tot 20.000 woningen in het gebied Haarlemmermeer-Bollenstreek. De betrokken partijen hopen op steun van het Rijk voor de woningbouwplannen en de voorzieningen die hiervoor nodig zijn, zoals infrastructuur en geld voor natuur- en recreatieprojecten.

Reageer op dit artikel