nieuws

Boete geëist tegen bouwambtenaar voor corruptie

regios

Voor de rechtbank in Lelystad is dinsdag 25.

00 euro boete geëist plus een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf tegen de 59-jarige bouwambtenaar R. van D. uit Elburg. De ambtenaar van de gemeente Dronten wordt verdacht van corruptie, oplichting en valsheid in geschrifte. De ambtenaar van de afdeling bouwkunde was jarenlang betrokken bij alle bouwprojecten in Dronten. Hij had tevens een eigen adviesbureau. Tegen de regels van de gemeente in, vervulde hij als ondernemer ook werk in Dronten. Van D. zou ook 10.000 euro winstuitkering hebben ontvangen, toen de gemeente in zee ging met een bureau van Van D.’s zakenpartner. De Elburger gunde volgens justitie ook grote bouwprojecten in Dronten aan bevriende aannemers of adviesbureaus. Betrokken bouwbedrijven konden voor een lage prijs een offerte uitbrengen dankzij voorkennis bij Van D., aldus de officier van justitie. In ruil zou hij cadeaus zoals een alarminstallatie en etentjes hebben gekregen. De rechtbank doet 21 september uitspraak.     

Reageer op dit artikel