nieuws

blauwhoed tekent voor project centrum breda

regios

De gemeente Breda heeft Blauwhoed Eurowoningen uit Rotterdam aangewezen als ontwikkelaar van het centrumgebied Dr Struyckenplein in Breda.

Het plan bestaat uit ongeveer 5.000 m2 winkelruimte met onder andere twee supermarkten, 185 appartementen in woontorens en een bibliotheek van 1.000 m2. Het parkeren voor de winkelruimten is voorzien op maaiveld, voor de woningen is het parkeren opgenomen op of onder de woongebouwen. Het begin van de bouw is gepland voor mei 2008. Blauwhoed wil nog niet kwijt welke investering met project zal zijn gemoeid. Wel is bekend dat woningprijzen zullen variëren van ongeveer 160.000 euro tot 250.000 euro. Woningbouwvereniging Wonen Breburg zal ook worden betrokken bij de woningbouw. Het project wordt ingepast in de bestaande woonwijk Heuvel, een naoorlogse wijk. Het nieuwe winkelcomplex komt aan een plein te liggen, met daaromheen de woontorens. De gemeente is nog in onderhandeling met de detailhandel over eventuele verplaatsing van winkels aan de randen van de wijk naar het nieuwe complex. Ook moet een aantal oude woningen nog worden gesloopt.

Reageer op dit artikel