nieuws

Blauwe Stad mag 280 woningen extra bouwen

regios

De Blauwe Stad, een woningbouwproject in Oost-Groningen, krijgt 280 woningen naast de al geplande 1200 woningen.

olgens gedeputeerde Marc Calon moeten de 280 extra huizen worden gebouwd om de exploitatie van het plan rond te krijgen. Doordat 250 hectare aangekochte agrarische grond een natuurbestemming kreeg, ontstond een exploitatietekort van 4,8 miljoen euro. Tachtig huizen komen in de Zuidoosthoek, een voornamelijk in de gemeente Reiderland gelegen gebied. De overige woningen worden tussen de eerder geplande huizen gebouwd. Volgend jaar begint de verkoop van de eerste kavels en in 2006 de bouw van de eerste huizen. De prijzen van de woningen variëren van 270.000 euro tot net onder een miljoen euro. De extra woningen worden van het duurste type. Projectontwikkelaars zijn Geveke Bouw, Ballast Nedam Bouwborg en BAM Wilma.     

Reageer op dit artikel