nieuws

bioscoop metropole mag worden gesloopt

regios

De sloop van de voormalige Haagse bioscoop Metropole aan de Carnegielaan mag definitief doorgaan, zo heeft de Raad van State eind vorige week besloten.

Door dit besluit kan de bouw van het geplande appartementencomplex op de Metropole-locatie, op de hoek van de Laan van Meerdervoort en de Carnegielaan, doorgang vinden. Van der Vorm Bouw uit Papendrecht ontwikkelt hier Residence Metropole, een complex met dertig luxe woningen. De appartementen krijgen een omvang van 100 tot 200 m2 en kosten 343.000 euro tot 975.000 euro.De stichting Behoud Gebouw Metropole vocht de sloop van de al twee jaar leegstaande bioscoop aan. Volgens de stichting is het gebouw bepalend voor de architectuur van Den Haag en van grote emotionele waarde voor veel Hagenaars.

Reageer op dit artikel