nieuws

Bewoners Bos en Lommerplein terug

regios

De bewoners van het Bos en Lommerplein kunnen vandaag weer naar hun woningen terugkeren.

Het complex waarvan de woningen deel uitmaken, is zodanig hersteld dat het nu constructief aan de eisen voldoet. Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Bos en Lommer en het college van B en W hebben besloten respectievelijk de onbewoonbaarverklaring en de noodverordening in te trekken.

Ook de rest van het complex is vanaf vrijdag in principe weer toegankelijk, zij het dat het marktplein als bouwterrein voorlopig nog niet mag worden betreden. Voor de afwerking van de winkels is nog enige tijd nodig. Die kunnen – volgens de eerder door de aannemer afgegeven planning – uiterlijk op 1 februari weer aan de winkeliers worden overgedragen. Ook de markt en de bibliotheek zullen dan weer naar het plein terugkeren. Het stadsdeelkantoor zal begin januari weer worden geopend, en de ook aan het plein gevestigde Maatschappelijke Dienstverlening medio januari. De parkeergarage kan, op het moment dat de winkels opengaan, weer voor de helft worden gebruikt. Definitief en volledig herstel van de garage zal nog tot medio 2007 duren.

Reageer op dit artikel