nieuws

beslag op panden huisjesmelker rechtmatig

regios

Het beslag dat de belastingdienst heeft gelegd op het onroerend goed en de bankrekeningen van een vermeende Haagse huisjesmelker is rechtmatig en blijft gehandhaafd.

Dat heeft de voorzieningenrechter donderdag beslist. De fiscus verdenkt S.T. van belastingontduiking en heeft in afwachting van een onderzoek voor 1,2 miljoen euro beslag gelegd op diens 32 panden en een aantal bankrekeningen. T. probeerde in kort geding af te komen van het beslag.De rechter vond dat er gerede twijfel is of T. wel eerlijk is geweest met zijn belastingopgaven. De Hagenaar zou bijvoorbeeld in bepaalde panden volgens getuigen 150 euro contant per bed hebben gevraagd. Hij gaf bij de belastingdienst huurinkomsten op van 650 euro, terwijl dat bij twaalf bedden 1800 euro zou zijn.Volgens de belasting gebruikte T. vrienden en kennissen voor het beheer, de renovatie en het onderhoud van de huizen. Deze mensen staan bijna allemaal niet ingeschreven als ondernemer bij de Kamer van Koophandel. Zij zouden volgens de belastingdienst dus in loondienst zijn en T. heeft daarover nooit loonbelasting betaald. Ook vindt de belastingdienst dat de huizen niet passen in de categorie privé-belegging maar dat T. moet worden aangemerkt als ondernemer en dus in een andere belastingbox valt.De klacht van T. dat door het beslag zijn relatie met leningverstrekkende banken ernstig is verstoord, is volgens de rechter zijn eigen verantwoordelijkheid. T. heeft de bevindingen van de belastingdienst onvoldoende kunnen weerleggen, aldus de rechter. Het onderzoek van de fiscus gaat nog minstens zes maanden duren.

Reageer op dit artikel