nieuws

Bellingwedde en Rhede plannen grensdorp

regios

In Groningen bestaan plannen voor de bouw van een grensdorp tussen Bellingwedde en het Duitse Rhede.

Binnenkort tekent de Oost-Groningse gemeente het voorkeursrecht op de gronden. Dat meldt het dagblad Cobouw. De bouw van het dorp met een omvang van 70 hectare kan volgens de krant dan binnen drie jaar beginnen. Door het voorkeursrecht moeten grondeigenaren, vaak boeren, bij verkoop eerst bij de gemeente aankloppen. De regel moet speculatie tegengaan. Uit onderzoek is gebleken dat veel Nederlanders door de lagere huizenprijs net over de grens met Duitsland gaan wonen. Voor het grensdorp wordt een gemiddelde grondprijs gehanteerd. Bellingwedde hoopt dat Nederlanders op die manier aan de Groningse kant van de grens blijven wonen.     

Reageer op dit artikel