nieuws

belgen ontwikkelen vrijetijdscentrum in vlissingen

regios

De Belgische projectontwikkelaar European Development gaat in de Koegorspolder in Terneuzen een vrijetijdscentrum realiseren met daaromheen een supermarkt en een aantal detailhandelszaken.

Het gemeentebestuur van Terneuzen staat achter de plannen. De ontwikkelaar gaat uit van een skipiste met een groot fitnesscentrum (Fitland) en daarnaast een supermarkt (Colruyt), een winkel in speelgoed-, vrijetijds- en schoolartikelen (Dreamland), een zaak in consumentenelektronica (BCC) en een Kwantum woonwarenhuis. Het project vergt een investering van ruim 30 miljoen euro. In maart 2006 is de bouwvergunning met vrijstelling ex. art. 19, lid 1 WRO en een milieuvergunning voor de realisatie van een leisurecentrum in Terneuzen verleend. In deze procedure is uitgegaan van een skibaan, aangevuld met onder andere bowlingbanen, snookerbiljart, tuincentrum en een wokrestaurant. De initiatiefnemer heeft aangegeven, dat het totale project met invulling van deze functies, niet haalbaar is gebleken. Aan de gemeente is verzocht andere functies toe te staan. Het gaat dan om perifere detailhandel op het gebied van bruin- en witgoed, woninginrichting en doe-het-zelf en een vestiging van een supermarktketen.De mogelijke effecten van deze alternatieve invulling zijn in kaart gebracht en betrokken bij de besluitvorming. Hierbij is eveneens betrokken, de uitstraling die het project zal hebben op de regio. Het college is van mening, dat dit project de aantrekkingskracht van de gemeente Terneuzen versterkt. Daarom heeft het besloten een nieuwe planologische procedure (ex art. 19, lid 1 WRO) te starten, conform bestaande wet- en regelgeving om de gevraagde functies mogelijk te maken

Reageer op dit artikel