nieuws

begin verkoop woningen in westwijk2 amstelveen

regios

Gebiedsontwikkelaar AM en Rabo Vastgoed beginnen aanstaande zaterdag met de verkoop van de eerste 199 woningen in Westwijk2, de uitbreiding van de bestaande wijk in het zuiden van Amstelveen.

In totaal zullen hier door deze partijen tot en met 2011 ongeveer 900 woningen worden ontwikkeld, evenals diverse voorzieningen, zoals een medische praktijkruimte, kerk, jongerencentrum, een park met water en sport- en ontspanningsmogelijkheden, speelplekken, kinderopvang en zorgwoningen. De westkant van Westwijk2 sluit qua structuur aan op de bestaande wijk. Aan de oostkant loopt de bebouwing vloeiend over in het polderlandschap van de Bovenkerkerpolder, dat zich uitstrekt richting Nes a/d Amstel en Uithoorn. De ontwikkelingscombinatie Westwijk Zuid-Oost maakte met architect Jeroen Frerichs, de Stedenbouwkundige Dienst Amstelveen en Richard Colombijn, de supervisor van de gemeente, het stedenbouwkundig plan. Westwijk2 bestaat uit twee delen die worden verbonden door een uitgestrekt, parkachtig gebied met een centraal gelegen plas met daarbij sport- en ontspanningsruimten. Aan de zuidkant van de plas wordt een ‘eiland’ aangelegd met zes luxe vrijstaande woningen. Een uitgebreid beplantingsplan zorgt voor een gevarieerd palet aan groenvoorzieningen in het park én daarbuiten. De 199 woningen in veld 1, 2 en 3 die in de verkoop worden gebracht, komen in het westelijke gedeelte van Westwijk2 dat grenst aan de bestaande Westwijk. Van de vijf architecten die betrokken zijn bij Westwijk 2, zijn de eerste twee velden ontworpen door B.A.G. Architecten uit Amsterdam en Bokstijn Architecten uit Doetinchem. Beide bureaus transformeerden op de tekentafel de tijdloze en degelijke bouwstijl uit de jaren dertig naar een eigentijdse variant die past bij het Amstelveen van nu. In veld 1, 2 en 3 worden zowel rijtjeswoningen als twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen aangeboden in de prijsklasse van 280.000 tot 705.000 euro. Het merendeel van de woningen bestaat uit eengezinswoningen tot 400.000 euro.

Reageer op dit artikel