nieuws

Begin sanering oude gasfabriekterrein Leerdam

regios

De sanering van het zwaar vervuilde Plein 1902 in Leerdam begint deze week.

Met de eerste fase van de schoonmaak is 400.000 euro gemoeid, meldde Hak Milieutechniek uit Geldermalsen maandag. Het voormalige gasfabriekterrein in Leerdam is jarenlang gebruikt als parkeerterrein. Hak Milieutechniek zal voor het einde van het jaar een kwart van de grond tot op twee meter afgraven. Over de tweede fase van de sanering zijn nog geen definitieve afspraken gemaakt. Momenteel onderhandelt de gemeente met projectontwikkelaar Blokland uit Hardinxveld-Giessendam over de herontwikkeling van het gebied. Er is sprake van de bouw van ongeveer honderd woningen en een parkeergarage met een nog onbekend aantal parkeerplaatsen. Een woordvoerster van de gemeente verwacht dat voor eind september een intentieverklaring kan worden ondertekend. Het begin van de bouw is in 2006 geraamd. Gedurende de tweede fase van de sanering in 2005 zal het plein geheel afgesloten worden.     

Reageer op dit artikel