nieuws

Begin nieuwbouw winkelcentrum Oegstgeest

regios

Burgemeester E. Timmers-Klink

n projectwethouder D.J. de Ruijter geven vanmiddag het officiële startsein voor de realisatie van de nieuwbouw van het winkelcentrum met appartementen aan de Lange Voort te Oegstgeest en de uitbreiding van het bestaande winkelcentrum De Haak.Het nieuw te bouwen winkelcentrum aan de Lange Voort heeft een oppervlakte van 6900 m2 met daarboven een bibliotheek van 1200 m2 en 69 koopappartementen en komt in de plaats van de gesloopte winkelpassage van ongeveer 3500 m2. Onder het complex wordt een parkeergarage met 102 parkeerplaatsen gerealiseerd voor ondernemers en appartementbewoners. Het nabijgelegen winkelcentrum De Haak, met onder andere een Albert Heijn, wordt uitgebreid en gerenoveerd. In het plangebied worden ook zes villa’s gerealiseerd. De gemeente Oegstgeest realiseert een nieuw openbaar gebied, bestaande uit ongeveer 340 parkeerplaatsen, straten en pleinen en een herinrichting van het Irispark. Op een vijftal ruimten na zijn de winkelunits verhuurd, terwijl 85 procent van de appartementen is verkocht. Het aanbod van de winkels varieert van ‘trekkers’ als C1000 en Hema tot diverse lokale winkeliers. De oplevering van de winkelruimten en de appartementen staat gepland voor eind mei 2005.Het project is een ontwikkeling van William Properties en een belegging van Corio Nederland Retail. Architect van het project is Willem Jan Hagg van RPHS Architecten uit Voorburg.     

Reageer op dit artikel