nieuws

Begin bouw Trends & Trade in Venlo

regios

Gisteren is begonnen met de bouw van Trends & Trade in Venlo, een ontwikkeling van TCN Property Projects en Patrijsstate.

Het nieuwe pand met een omvang van 20.500 m2 wordt gebouwd tegenover de bloemenveiling van Flora Holland in Venlo. Met de bouw van dit pand, dat een investering vergt van ongeveer 12 miljoen euro, wordt de aftrap gegeven voor de bebouwing van Trade Port Oost, een bedrijventerrein gelegen aan het kruispunt van de A73 en de A67. Trends & Trade is onderdeel van het TCN B2B-programma dat is ondergebracht in een joint venture met Patrijsstate. Het omvat een zogenaamd cash & carry groothandelsconcept waar detaillisten uit de bloemen-, design- en cadeaubranche hun waren inkopen. Het huidige pand van Trends & Trade Venlo aan de Hagerhofweg te Venlo, een oude veilinghal met een oppervlakte van ongeveer 10.000 m2, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en is door het succes van de formule te klein geworden. Het nieuwe pand wordt een inkoopcentrum met tussen de 100 en 140 huurders die hun waren aanbieden aan detaillisten uit Nederland, Duitsland en België. De huurprijs bedraagt 175 euro per vierkante meter per jaar, deze huurprijs is inclusief logistieke services waaronder de financiële afhandeling van transacties. TCN Property Projects en Patrijsstate zijn van plan om het nieuwe pand eind augustus 2004 op te leveren, zodat begin september de verhuizing kan plaatsvinden. In het nieuwe gebouw wordt gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag in de grond terwijl in het ontwerp is gekozen voor veel natuurlijke lichtinval.

Reageer op dit artikel