nieuws

begin bouw project ’t veerse geer

regios

’t Veerse Geer, het nieuwbouwproject dat Geertruidenberg en Raamsdonksveer aan elkaar verbindt, is officieel begonnen.

’t Veerse Geer is een deelplan van het omvangrijke project Dongeburgh en wordt ontwikkeld door Rabo Vastgoed en Bouwbedrijf Gebr. Van Wanrooij in samenwerking met de gemeente Geertruidenberg. ’t Veerse Geer is de projectnaam voor de locatie Rivierzicht-Zuid, gelegen op de voormalige scheepswerf De Donge. Sinds het najaar van 2005 is de locatie bouwrijp gemaakt. De werf is in zijn geheel gesloopt en er is een dijk op deltahoogte aangelegd. Het gemeentebestuur en de raadscommissie RO heeft onlangs ingestemd met het plan voor ’t Veerse Geer. Op 23 februari zal de gemeenteraad een definitief besluit nemen, waarna de planologische procedure begint.Aan de Donge, op de dijk, komen appartementen en eengezinswoningen, met uitzicht op de Donge. Tussen de bouwblokken zitten ‘groene longen’, die vanaf de Donge tot in alle hoeken van het gebied doorlopen. Aan de Keizersdijk wordt de historische bebouwing van het dorp doorgezet met dijkwoningen, die een extra verdieping in de dijk hebben. Aan de vijver in het plan komen riante vrijstaande villa’s. Ten slotte komen er twee-onder-een-kap woningen in een jaren dertig-architectuur en eigentijdse patiowoningen. In totaal worden 151 woningen gerealiseerd. Waar mogelijk worden auto’s ondergronds geparkeerd. Medio 2006 begint de verkoop van de woningen.

Reageer op dit artikel