nieuws

begin bouw parel van panningen

regios

Vandaag begint de bouw van de Parel van Panningen, een project dat wordt gerealiseerd tussen het Raadhuisplein en het Pastoor Huijbenplein in het centrum van Panningen.

Het complex bestaat uit 44 appartementen en penthouses en 1800 m2 winkelruimte, verdeeld over units vanaf ongeveer 100 m2. Onder het complex komt een parkeergarage voor de bewoners van de appartementen. Met de realisatie van de Parel van Panningen is een investering gemoeid van 13 miljoen euro. Geux Project Ontwikkeling ontwikkelt dit project in het centrum van Panningen. Het project zorgt voor een verdere verbetering van dit regionale winkelcentrum. Gelijktijdig met de ontwikkeling van de Parel van Panningen wordt in samenwerking met de gemeente Helden ook het Nieuw Cultureel Centrum gerealiseerd. Deze ontwikkelingen sluiten aan op de bestaande winkelvoorzieningen aan het Raadhuisplein en het winkelcentrum De Pit en vormen op die manier een afronding van het A1-winkelgebied. De winkelruimte in het project wordt in portefeuille genomen door een aantal particuliere beleggers. De Parel van Panningen is een ontwerp van Paul Saanen / Jo Knoups Architecten. SCM, Shopping Center Management, adviseert Geux Project Ontwikkeling bij de verhuur van de winkelruimte, InterMakelaars adviseert over de verhuur en verkoop van de appartementen. De oplevering van het project wordt verwacht rond april 2007. Momenteel wordt met een aantal landelijke en regionale partijen gesprekken gevoerd over het aanhuren van winkelunits. De huurprijs van de winkelruimte is vanaf 185 euro per vierkante meter per jaar. Een groot aantal appartementen, die in prijs variëren van 182.000 tot 375.000 m2, is inmiddels verkocht. De huurappartementen variëren in prijs van 675 tot 1500 euro per maand. De Parel van Panningen wordt gerealiseerd door Haegens Bouw, de bouwbegeleiding vindt plaats door Stevens & Van Dijck.

Reageer op dit artikel