nieuws

begin bouw modulaire parkeergarage

regios

Vandaag begint de bouw van de modulaire parkeergarage voor het Medisch Centrum Slotervaart.

Het ziekenhuis koos voor dit demontabele concept om aan de (extra) parkeerbehoefte tijdens de nieuwbouw tegemoet te komen. De tweelaagse garage biedt ruimte aan 438 auto’s en wordt in juli opgeleverd. Twee weken geleden begon al de bouw van een parkeergarage met 424 plaatsen in het kader van het Inverdan-project in Zaandam. Het zijn de eerste demontabele parkeergarages in Nederland. Concepteigenaren van het modulaire parkeersysteem zijn Grontmij Parkconsult en Ballast Nedam Parking. De partners willen dit jaar tien gelijksoortige parkeergarages opleveren. Thijs Huis in het Veld van Grontmij Parkconsult: ‘We worden momenteel overspoeld met vragen over dit systeem, zowel door binnenlandse als buitenlandse partijen. Bij binnenstedelijke herontwikkelingen en nieuwbouw van grote locaties biedt dit modulaire parkeersysteem uitkomst. Omdat het een tijdelijke bouw betreft zijn de planologische procedures aanzienlijk korter. Je kunt dus snel de garage monteren. In enkele weken staat de garage, dus parkeerproblemen krijgen geen kans.’ Na het gebruik van de parkeergarage op een locatie wordt deze verplaatst, en eventueel in een andere vorm opgebouwd voor een nieuwe gebruiker. De modulaire garage kan volgens de bedenkers zeker dertig jaar blijven staan. Het systeem is stapelbaar, dus het aantal parkeerplaatsen is onbeperkt. Daarnaast bieden de partners de garage te koop, te huur én als leaseproduct aan. Volgens Huis in het Veld is het een low budget-oplossing. ‘Daarnaast is het prettig dat de bouw gewoon door kan gaan en niet wordt gehinderd door parkeerchaos.’

Reageer op dit artikel